Miwok Kennel og Malerplassen Stall

Velkommen til Malerplassen

Vårt første Cockapoo F1 kull f. 2010

Vi befinner oss i skogen på småbruket Malerplassen på Sokna i Ringerike i kanten av Vassfaret.

Her har vi siden 1996 bygget opp vårt lille paradis for folk og dyr.

Her finner du et yrende liv av smått og stort.

Vi har over 45 år med bred erfaring med hund, bruks, lydighet, hundekjøring og oppdrett. Hund er både livsstil og jobb (24/7/365) betaler både mva og skatt org nr. 986378111

Eng Cocker Spaniel oppdrett siden 1999 og Cockapoo siden 2010.

Vi planlegger valper ut over våren 2023 både Cockapoo og Eng Cocker Spaniel.

Vi krever at alle som kjøper valp her må kunne gi tilsyn til den hele døgnet, om man må på jobb og ikke kan ha den med skal ikke hunden være alene, man må ha alternative løsninger som f.eks. besteforeldre, nabo, hunde-barnehage osv. Hunder er flokkdyr og trives ikke alene.
Ikke ta høyde for at barn under 18 år skal ha noe tilsyn, sånn som at barna kommer hjem fra skolen så kan de lufte og se etter osv.. det har vi erfart fungerer svært sjeldent. Er du mellom 18 og 22 år ber vi om en samtale med el. at foreldre er med på besøkene.
Dyrekjøpt erfaring på valpen og barnas premisser, selger vi helst ikke valper til fam. med barn under 7-8 år, om mann ikke har en god grunn- bakgrunn.

Vi vet at hundehold krever kunnskap det er obligatorisk med et online kurs hos https://www.lundqvist-hundeskole.no/kurs/valpekurs/ før mann kommer på besøk ved valpens 4 ukers alder. Deretter kurser vi dere i ca 12 timer fordelt over flere besøk her i kennelen hos oss.. Ingen hund gjør seg selv uten kunnskap i hundehold.

Vi lager valper etter antall på ventelisten. Siden brunst og løpetid varierer vil det også være litt vanskelig å forutse helt 100% tidspunkt for valp.
Send oss noen ord om du er interessert i å stå på venteliste, deretter tar vi kontakt via telefon så husk telefon nr. for å ta en hundeprat.
Etter vi har ringt dere opp og tatt pratent og dere fortsatt er interessert må mann sende inn et skjema som vi sender ut og betale inn et reservasjons beløp på 4000,- for at ventelisten skal være gjeldene, dette trekkes selvfølgelig i fra kjøpesummen som er 30 000,- + obligatoriks mat/nødvendig utstyr på hente dagen.
Ønsker mann valp på et gitt tidspunkt må res. beløpet være inne minst 5 mnd før pga hundene går 2 mnd (ca 63 dager) drektige drektige og valpen skal være minst 2 1/2 mnd (10-12 uker) før den flytter.

Vi vet av erfaring ved å stille disse strenge kravene får vi som oftest godt reflekterte familier som også stiller krav til at oppdretter men ingen som ønsker valp har noe forutsetning for å vite hva man har krav på i forhold til kunnskap, da må mann ha hvert rundt hos alle oppdrettere for å kunne sammenligne og de fleste skryter av sin egen oppdretter uten å ha noe forutsetning for dette. Hvis du kjøper hund et sted skal oppdretter være tilstede under besøket av valpen, hvis du bor innen noen 3-4 timer bilkjøring bør du besøke valpen ved 4 uker 6 uker 8 uker og hente fra den fyller 10 uker (i mange andre land er det normalt med 10-12 ukers alder på valpen da den forlater oppdretter) og minst 2 timer pr gang, med dette får du god forståelse av valpens utvikling kan gi mer kunnskap om du/dere ønsker å gi hunden 100 % godt hundeliv full av kunnskap om hvordan omgås hunder.

Vi går igjennom Mattilsynets Veiledning om hold av hund https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/veiledning_om_hold_av_hund.1458/binary/Veiledning%20om%20hold%20av%20hund