Malerplassen

OM KJØP AV VALP


FOR OSS ER IKKE EN HUND BARE EN HUND.


Å HOLDE HUND MEDFØRER ET STORT ANSVAR. ET DYR ER IKKE EN "BRUK OG KAST"-VARE MEN ET LEVENDE FØLENDE INDIVD SOM MÅ BEHANLDES MED OMSORG OG RESPEKTERES FOR SIN EGENART. TENK NØYE GJENNOM OM EN HUND PASSER INN I DITT DAGLIGE LIV. HVIS DU VELGER Å BLI DYREEIER HAR DU ET ANSVAR FOR Å SKAFFE DEG KUNNSKAP OM DYRETS BEHOV.


VI ER KJENT FOR Å GI KUNDENE GOD OPPLÆRING I Å HA HUND, FØR FAMILIENE FÅR DEN MED SEG HJEM. SLIK AT DU FØLER DEG TRYGG.


VI FÅR TILBAKEMELDINGER FRA KUNDER SOM BL.A. "DET VAR KREVENDE MEN ALT DERE SA STEMTE HVORFOR ER DET INGEN ANDRE OPPDRETTERE SOM FORTELLER DET SAMME, ELLER ADVARER". ELLER ETTER PUBLISITERING PÅ FINN.NO HVOR UKJENTE FOLK BARE MÅ SENDE MELDING OM AT DE KRAVENE VI STILLER KALLES SERIØST OG ALLE OPPDRETTERE BURDE HA KREVET DET SAMME SOM OSS (JO SVARET ER NOK MANGEL PÅ KUNNSKAP, REDDE FOR IKKE Å FÅ SOLGT EL. IKKE TAR LIVET TIL VALPEN SÅ TUNKT, LIKSOM LITT DET SAMME HVOR DEN HAVNER EL. HOS HVEM. OPPDRETTEREN SIER DE HAR VALGT GODE HJEM, MEN HVORFOR HAVNER DE TIL OMPLASSERING, VI KAN ALLE ALLTID GJØRE EN BEDRE JOBB).

 

VI KREVER LIKE MYE AV OSS SELV FOR Å TILSTREBER SÅ GODE OPPVEKST KÅR SOM MULIG SLIK AT HUNDEN KAN TILPASSE SEG DET NYE LIVET HOS NY FAMILIE, MEN DET KREVER AT EIER TAR TIL ETTERETTNING DE ANBEFALINGER OG RÅD VI GIR, FORSTÅR KUNNSKAPEN SOM GIS OG TILSTREBER SEG I ETTERTID Å VIDREUTVIKKLE I TAKT MED HUNDEN.


VALPENE VOKSER OPP PÅ GÅRD I HJEMMEMILJØ, HVOR VI LEVER TETT SAMMEN "24/7".

DE BLIR GODT SOSIALISERT.

VANT TIL STØY, LIV OG RØRE.

TREFFER MANGE NYE MENNESKER.

VANT TIL KATTER.

HAR VÆRT MED PÅ MANGE BILTURER FRA 6 UKERS ALDER FOR Å FOREBYGGE BILSYKE

ER TRENT TIL Å SOVE IGJENNOM HELE NATTEN UTEN Å MÅTTE PÅ "DO" (dere kan sove godt i sengen deres med valpen sovende ved siden av i sengen sin i et tilpasset begrenset område).

Etter over 45 års erfaring med et større antall hunder flere typer/raser, mange valper og eiere, har vi helt klare meninger om hund og hundeavl. Alt handler om hva man tror og erfarer som igjen er en sannhet for seg selv, uavhengig av sannheten "i verden".


Her blir det som oftest født renraset  Eng. Cocker,  Dverg/mellom Puddel og blanding Cockapoo F1 som betyr første gangs blanding mellom eng. Cocker og liten puddel.

Vi har ingen intensjon om å lage en ny rase "Cockapoo" men kun dra nytte av hybrid effekt https://snl.no/hybridavl rett og slett pare en ren rase med en annen, i den forbindelse gir vi ikke ut noen anetavle (stamtavle, foreldre osv) med valpene for å forhindre videre avl på blandinger. Parres Cockapoo med Cockapoo kan det oppstå individer som røyter.


Eng. Cocker valper blir reg. i NKK og får med seg stamtavle.

Hos oss får du ikke bare levert valpen uten en grunnleggende opplæring, vi har som mål å gi fremtidig hjem kunnskap om å holde hund på en forsvarlig og god måte, samt lykkes med sin hund. Alt handler om kunnskap, kjærlig- og tålmodighet. Det blir det en liten vei å gå før mann får med seg den lille hjem fra oss, vi vil ikke ha lette løsninger på å skaffe seg en valp.

Etter mange års erfaring ser vi mennesker som sliter med å få hunden til å være i gjen hjemme alene fordi de er flokkdyr og trives best i lag. Alle som kjøper valp her må derfor kunne gi den tilsyn hele døgnet, om man må på jobb og ikke kan ha den med skal ikke hunden være alene, man må ha alternative løsninger som f.eks. besteforeldre, hunde-barnehage osv. Ikke ta høyde for at barn under 18 år skal ha noe tilsyn, sånn som at barna kommer hjem fra skolen så kan de lufte og se etter osv.. det har vi erfart fungerer svært sjeldent.  Hunder er flokkdyr og trives ikke alene

Dyrekjøpt erfaring på valpen og barnas premisser, selger vi helst ikke valper til fam. med barn under 7-8 år, om mann ikke har en god bakgrunn. Kundene også mange av barna gir tilbakemelding; vi håpet og trodde dere tok feil, men dere fikk rett, det her går ikke eller dette er vi jo blitt advart mot, så må vi gjøre det beste ut av det. De fleste får det til men en og annen feiler og det er en for mye. Derfor tenk dere godt om for valpen og barnas sin skyld. Det er ikke så søtt etter hvert som valpen vokser biter og tygger på alt og alle, noe den har som instinkt og jobbe mot instinkter går ikke men tiden vil den bli eldre og mye roer seg ned ca 1/2 år til 1 år frem i tid.

Våre valper får ikke flytte ut til nye hjem før min. fylte 10 uker. I flere andre land har de 10-12 uker som lev. alder, dette for at valpen skal få modnes sammen med sine søsken, valper er ikke klare til å reise ved 8 ukers alder, mor er jo ikke med ut så det er viktig at de er eldre en 8 uker før de reiser til nye hjem. Oppdrettere flest mener 8 ukers lev. er viktig for å sosialisere valpene, men dette er gammeldags tenkning -SOSIALISERING AV HUNDER- . Sannheten er at jobben med valper er svært enkel frem til valpene er ca 6 uker dermed betyr det jo lengre valpen er hos oppdretter jo mer jobb må oppdretter gjøre. De fleste tjener store summer på valpene og man må jo da forvente at alle er seg etisk bevist og tar valpens ve og vel først. Hvis mann synes det er  MYE  jobb å ha valper bør mann finne seg noe annet å gjøre. Jobben er faktisk besøkene av fam. som skal ha valp og mann bør forvente at mann vil ha den nye fam. på besøk så mye som mulig for å lære de opp til å bli gode hundeeiere, en egenskap som ikke kommer av seg selv.

Derfor er det obligatorisk for  fremtidig hjem å komme på besøk minst 3-4 ganger, total 10-15 timers kurs  før valpen flytter til nytt hjem, for å sikre god opplæring av den nye fam. (hele fam som lever i samme hus som valpen)  mange sitter inne med utdatert kunnskap som bygger på myter og synsing i samfunnet også hos mange oppdrettere.

Det også obligatorisk med LUNDQVIST HUNDESKOLE SITT ONELINE VALPE-KURS hvis du ønsker valp fra oss deler vi ut en rabatt kode som kan benyttes og dermed får du kurset til halv pris.

HELST FØR MAN KOMMER PÅ BESØK HOS OSS.  

Vi har bare en og en fam. på besøk, slik at hver fam får den infoen de personlig trenger. det betyr at valpene her får besøk nesten daglig og inntil flere besøk hver dag fra fylte 4 uker. Dagelig nye mennesker og stimulering. 

De som bor innen 3-4 timers kjøretur kommer vanligvis hver annen uke frem til levering, 2 1/2-3 timer hver gang uavhengig om man har hatt hund tidligere. 

 

På hente-dagen bruker vi 3-4 timer på vanlig overleveringen (uten kaffeservering ;-) de som kommer langveis fra kommer en tur kvelden før henting.

 

MÅLET MED DISSE ORDENE ER Å INFORMERE OM DE REELLE PROBLEMENE MAN KAN OPPLEVE I DET MAN FÅR EN VALP. ADVARSLER RETT OG SLETT.

VI HØRER OM, SER OG SNAKKER MED MANGE SOM BARE PLUKKER OPP EN VALP UTEN GRUNNLEGGENDE KUNNSKAP (HVEM SKAL GI DEG KUNNSKAP, MYTER OM HUND I SAMFUNNET, ET TILFELDIG VALPEKURS?),

VI ØNSKER OSS ET OBLIGATORISK KURS FOR ALLE SOM VIL BLI HUNDEEIERE.

DET VELGES DESVERRE OFTEST LETTVINNE LØSNINGER.

DET ER OFTE FOR LETT Å FÅ TAK I VALP OG LITE KREVENDE.

MANGE NYE OPPDRETTER HAR IKKE KUNNSKAPEN, VI SNAKKER MED KJENNER MANGE OPPDRETTERE OG HUNDEEIERE, KJENNER DERMED HVOR SKOEN TRYKKER.

OM IKKE HUNDEN TILPASSER SEG EIERS FORHÅPNINGER BLIR DE I MANGE TILFELLER OMPLASSERT EL. AVLIVET FORDI MAN IKKE HAR KUNNSKAP OM HVORFOR EN HUND BITER ELLER HAR SEPERASJONSANGST. 

DET ER LEVENDE VESEN SOM ER ET ROVDYR SOM MÅ BEHANDLES MED RESPEKT

DEN HAR MANGE BEHOV SOM VI MÅ TILFREDSTILLE, MANGE GANGER PASSER IKKE DETTE INN I VÅR HVERDAG.

FINNES IKKE ALFA HUNDER BARE ET ØNSKE OM Å VÆRE EN FLOKK SOM HAR GODT SAMHOLD OG SOM RESPEKTERER HVERANDRE. 

ALT HANDLER OM KUNNSKAP I HUNDE- OG MENNESKEADFERD.

Det finnes ikke barnevennlige hunder, men det finnes hundevennlige barn.

Alt handler om kunnskap og læring, hos menneskene.

5 Hunde bøker 

Ringperm m innholdsrikt info. på ca 40 A4 sider. 

Hellseattest

Id-chip

Eu-pass

Mat og vannskål

Reisebur/flybag

Teppe

Seng m/pute

Non-stop Sele, hals m/tlf.nr og leie- bånd

Non-stop regn el vinterdekken

15 m lang line

Millers Neglesaks

Rose Line Pote saks

Rose Line Effilering/Tynne saks

Rose Line Klippe saks

Sakse etui

Lawrans Karde (lett)

Stål Barte kam

Mars coat King (karde)

Shampoo Bio-groom

Tannkrem

Happy dog  10 kg  

Provit vom 14  kg 

Kjøttbein  1 kg ( rå, reinsdyr))

Selolje

Animalske tørkede godbiter/ben osv (5 l spann)

Provit  Go`biten 5 div poser

Leker 2-3 stk

Kong classic 

Utstyrs sekk

(Verdi utstyr/mat innkjøpspris 9300,- inkl mva ca utsalgspris butikk 13-15000,-) 

4 besøk total varighet ca12-15 t 

(hilse på/undervisning i valpens/hundens utvikling osv).


Med valpen følger denne obligatorisk innholdsrike pakken, dette for å sikre en så skånsom overgang i det nye hjemmet som mulig, samt at dere får så rimelig utstyr som  mulig.

Prisen er totalt 38000,- inkl mva. 

Vi følger Norsk kjøpslov og alle valpe-kjøperne må sette seg inn hundens adferd og  instinkter,  noe vi hjelper til med. Alle dyreeiere plikter i følge Norsk lov om dyrevelferd å følge forskrifter.

Med forbehold om endring.

Vi har i tillegg en liten hundeutstyr butikk.

Med forbehold om endring i valpepakken.

(C) Miwok Kennel og Hundecervice
Nordmoveien 131, 3534 Sokna

48001723  
e-post: miwok.kennel@gmail.com

KJØP AV VALP HOS OSS INKL. ALT DETTE se bilde under tekst