Malerplassen


FOR OSS ER IKKE EN HUND BARE EN HUND


Det er selve livet, vi deler hus og lever i en flokk 24/7/365 ingen ferie eller fritid uten hund.


Å HOLDE HUND MEDFØRER ET STORT ANSVAR. ET DYR ER IKKE EN "BRUK OG KAST"-VARE MEN ET LEVENDE FØLENDE INDIVD SOM MÅ BEHANLDES MED OMSORG OG RESPEKTERES FOR SIN EGENART. TENK NØYE GJENNOM OM EN HUND PASSER INN I DITT DAGLIGE LIV. HVIS DU VELGER Å BLI DYREEIER HAR DU ET ANSVAR FOR Å SKAFFE DEG KUNNSKAP OM DYRETS BEHOV.


Når du har lest igjennom hele teksten på siden her og du fortsatt ønsker å kjøpe hund her fordi du deler det samme synet er du allerede på god vei til å bli godtkjent som valpekjøper her hos oss, det viser din tolmodighet, evnen og viljen til å tilegge deg kunnskap.


Hvordan folk skaffer seg valp er mange. Vi ser og hører mange historier. Finn.no og Fb grupper er steder mange finner seg oppdretter og valp. Det annonseres etter vapler eller legges ut og ofte kan man lese; "kan møte dere i Strømstad osv.", mange av disse valpene kommer fra andre steder i Europa enn Sverige som det kan synes ut som og folk tror i første omgang. I andre tilfeller kan de som annonserer valper ikke vil ha besøk av dere fordi valpene rett og slett befinner seg et sted i Europa. De kommer til Norge 8-10 uker gamle noe som vil si at de ikke er vasinert mot rabies som gis valpen ved 12 ukers alder for deretter må vente til de er nesten 4 mnd før de kan komme til Norge. 


Mange av hundene som kommer fra oss har egne instagramkontoer som går viralt og med dette økt etterspørsellen fra utlandet hvor vi ikke vil selge, strekker oss kun til Sverige og Danmark. Vi har hatt mange henvendels fra andre land men pga komunikkasjon og muligheten for vidre oppfølging vil bli vanskelig pga avstand.


Det kan være vanskelig å orienterere seg i denne oppdretter jungelen mange kjøper den første de lett kan få tak i uten å ha gjennomtenkt hva en valp/hund krever. Vi har gjennom mange års oppdrett fått mange tilbakemeldinger på at vi gjør en riktig jobb og valpekjøperne føler seg trygge.


Vi er kjent for å gi kundene god opplæring i å ha hund, før familiene får den med seg hjem, slik at dere føler trygghet når valpen kommer hjem til dere og vi er der i ettertid om uforutsette problemer skulle oppstå.


Vi får tilbakemeldinger fra kunder som bl.a. "det var krevende men alt dere sa stemte hvorfor er det ingen andre oppdrettere som forteller det samme, eller advarer». Eller etter publisitering på finn.no hvor ukjente folk bare må sende melding om at de kravene vi stiller kalles seriøst og alle oppdrettere burde ha krevet det samme som oss. Svaret er nok mangel på kunnskap, redde for ikke å få solgt el. ikke tar livet til valpen så tungt, liksom litt det samme hvor den havner el. hos hvem. Oppdretteren sier de har valgt gode hjem, men hvorfor havner de til omplassering. Noen oppdretter kan ikke forstå hvordan vi får solgt hunder vi som er så strenge. Det bare beviser at flere og flere mennesker ønsker å gjøre en god jobb med hundene.

Vi kan alle alltid gjøre en bedre jobb. 


Vi krever like mye av oss selv for å tilstreber så gode oppvekst kår som mulig slik at hunden kan tilpasse seg det nye livet hos ny familie så problemfritt som mulig men det krever at eier tar til etterettning de anbefalinger og råd vi gir, forstår kunnskapen som gis og tilstreber seg i ettertid å vidreutvikkle i takt med hunden.


Valpene som blir født er selvfølgelig etter friske og glade foreldre som oppfyller helsekravene som settes til hver rase i NKK. De vokser opp på gård i hjemmemiljø, hvor vi lever tett sammen "24/7», de blir godt sosialisert, vant til støy, liv og røre.

Treffer nye mennesker mange ganger før de reiser til nye hjem, hver eneste hund får besøk minst 3 ganger og alle besøkende må hilse på alle valpene. Valpene har vært med på mange bilturer fra 6 ukers alder for å forebygge bilsyke

Trent til å sove igjennom hele natten uten å måtte på "do" (dere kan sove godt i sengen deres med valpen sovende ved siden av i sengen sin i et tilpasset begrenset område).

Etter over 45 års erfaring med et større antall hunder flere typer/raser, mange valper og eiere, har vi helt klare meninger om hund og hundeavl. Alt handler om hva man tror og erfarer som igjen er en sannhet for seg selv, uavhengig av sannheten "i verden".


Her blir det nå som oftest født  Eng. Cocker,  Dverg/mellom Puddel og blanding Cockapoo F1 som her oss betyr første gangs blanding mellom eng. Cocker og liten puddel.

Vi har ingen intensjon om å lage en ny rase "Cockapoo" men kun dra nytte av hybrid effekt https://snl.no/hybridavl rett og slett pare en ren rase med en annen, i den forbindelse gir vi ikke ut noen anetavle (stamtavle, foreldre osv) med valpene for å forhindre videre avl på blandinger. Parres Cockapoo med Cockapoo kan det oppstå individer som røyter. Noen tror at jo flere generasjoner cockapoo man parer jo finere (renraset) blir det men dette er helt feil en går da tilbake til noe en har forlatt dvs genmassen forblir tett og lik, dette er ikke ønskelig. For friksheten til et individ er desto større jo mer spreding på genene jo større mulighet for friske dyr.


Cocker + Puddel = F1  F1+F1=F2   F2+F2=F3    F3+F3=F4 osv


Cockapoo+Puddel=F1B (Back breed)

Hos oss får du ikke bare levert valpen uten en grunnleggende opplæring, vi har som mål å gi fremtidig hjem kunnskap om å holde hund på en forsvarlig og god måte, samt lykkes med sin hund. Alt handler om kunnskap, kjærlig- og tålmodighet. Det blir en liten vei å gå før mann får med seg den lille hjem fra oss, vi vil ikke ha lette løsninger på å skaffe seg en valp.

Etter mange års erfaring ser vi mennesker som sliter med å få hunden til å være i gjen hjemme alene fordi de er flokkdyr og trives best i lag. Alle som kjøper valp her må derfor kunne gi den tilsyn hele døgnet, om man må på jobb og ikke kan ha den med skal ikke hunden være alene, man må ha alternative løsninger som f.eks. besteforeldre, hunde-barnehage osv. Ikke ta høyde for at barn under 18 år skal ha noe tilsyn, sånn som at barna kommer hjem fra skolen så kan de lufte og se etter osv.. det har vi erfart sammen med valpekjøperne fungerer svært sjeldent.

 Hunder er flokkdyr og trives ikke alene. Mennesket er egoister og tenker kun på sitt eget ønske og ikke hundens, fordi vi ønsker å ha hund overkjører vi hundens behov. Hvis en spurte en hund om den synes det er fint å være alene hjemme hva tror du den ville ha svart? 

https://www.tv2.no/underholdning/god-morgen-norge/beskjeden-hundeeiere-ikke-vil-hore-det-ma-man-vite/16186411/Vi selger ikke en kosebamse til barnas fang men et rovdyr som må ute på tur, joggetur mm. Cocker/Cockapoo er en støtende fuglehund. Vi vil ikke finne hundene fra oss igjen på finn.no til omplassering, tenk dere derfor godt om.

Det er menneskenes kunnskap som skaper hunden til den den blir, vi bruke mange timer med hver fam. for å gi så god bruksanvisning som mulig. Erfaringen vår er at noen mennesker mislykkes med sin hund, den biter og er utagerende uten at menneskene skjønner hvorfor, eier, evt. veterinæren og div. adferdsterapauaer vil selvfølgelig gi avl, oppdretter og arv skyllen. Det er stor variasjon på hvem som lykkes med valpen og ikke, hunder har kommet tilbake hit til oss og vi har erfart at det er ikke hunden det er noe galt med men kun håndteringen av den. Budskapet vårt har ikke nådd ut, trodd at eier har forstått men har tatt grundig feil, i følge eier en svært krevende, redd, engstelig, biter osv hvorpå den får seg et nytt hjem med stikk motsatte erfaringer, så alt handler om miljøet og øyet som ser.

Vi henviser til https://www.fredriksteen.se/ https://www.facebook.com/hundcoachen.fredriksteen


En Cocker, Cockapoo er like utfordrende å ha som den er søt til "en skal ikke skue hunden på hårene». Cocker kan ha høyt soneforsvar passe på ting den ser som sine, her er kunnskapen til eier avgjørende på utfallet.

Tilbakemeldinger fra fam. det her går ikke eller dette er vi jo blitt advart mot, så må vi gjøre det beste ut av det. De fleste får det til men en og annen feiler å det er en for mye. Derfor tenk dere godt om for valpen og barnas sin skyld.

Det er ikke så søtt etter hvert som valpen vokser biter og tygger på alt og alle, noe den har som instinkt og jobbe mot instinkter går ikke men tiden vil den bli eldre og mye roer seg ned ca 1/2 år til 1 år frem i tid. Dyrekjøpt erfaring på valpen og barnas premisser, selger vi helst ikke valper til fam. med barn under 7-8 år, om mann ikke har en god bakgrunn men det er ofte at etter denne formaningen her er de beviste foreldre/fam. som tør å ta kontakt selv om de har mindreårige barn og da med stort hell lykkes.. Kundene også mange av barna gir tilbakemelding; vi håpet og trodde dere tok feil, men dere fikk rett,

Våre valper får ikke flytte ut til nye hjem før min. fylte 10 uker. I flere andre land har de 10-12 uker som lev. alder, dette for at valpen skal få modnes sammen med sine søsken, valper er ikke klare til å reise ved 8 ukers alder, de er inne i en kritisk fase i livet og trenger hverandre, mor er jo heller ikke med ut så det er viktig at de er eldre en 8 uker før de reiser til nye hjem. Oppdrettere flest mener 8 ukers lev. er viktig for å sosialisere valpene, men dette er gammeldags tenkning -SOSIALISERING AV HUNDER- . Valpene fungerer aller lettest i det nye hjemmet fra 10-12 ukers aldre hvor de er mer "modne", de har fått et mer avslappet forhold til "tingene" og klarer seg mye bedre uten søsknene. Sannheten er at jobben med valper er svært enkel frem til valpene er ca 6-8 uker dermed betyr det jo lengre valpen er hos oppdretter jo mer jobb må oppdretter gjøre. De fleste tjener store summer på valpene og man må jo da forvente at alle er seg etisk bevist og tar valpens ve og vel først. Hvis mann synes det er  MYE  jobb å ha valper bør man finne seg noe annet å gjøre. Jobben er faktisk besøkene av fam. som skal ha valp og mann bør forvente at man vil ha den nye fam. på besøk så mye som mulig for å lære de opp til å bli gode hundeeiere, en egenskap som ikke kommer av seg selv.

Derfor er det obligatorisk for  fremtidig hjem å komme på besøk minst 2-4 ganger (dvs de som kommer langveisfra kommer på besøk  ved valpens 7-8 ukers alder om kvelden og morningen etter for så å gjenta det samme ved henting kvelden før og reiser med valpen på formiddagen etter), total 12-15 timers kurs  før valpen flytter til nytt hjem, for å sikre god opplæring av den nye fam. (hele fam som lever i samme hus som valpen)  mange sitter inne med utdatert kunnskap som bygger på myter og synsing i samfunnet også hos mange oppdrettere.

Det også obligatorisk med LUNDQVIST HUNDESKOLE SITT ONELINE VALPE-KURS hvis du ønsker valp fra oss deler vi ut en rabatt kode som kan benyttes og dermed får du kurset til halv pris.

HELST FØR MAN KOMMER PÅ BESØK HOS OSS.  

Vi har bare en og en fam. på besøk, slik at hver fam får den infoen de personlig trenger. det betyr at valpene her får besøk nesten daglig og inntil flere besøk hver dag fra fylte 4 uker. Dagelig nye mennesker og stimulering. 

De som bor innen 0-4 timers kjøretur kommer vanligvis hver annen uke frem til levering, 2 1/2-3 timer hver gang uavhengig om man har hatt hund tidligere. 

 

På hente-dagen bruker vi 3-4 timer på vanlig overleveringen (uten kaffeservering ;-) de som kommer langveis fra kommer en tur kvelden før henting.

 

MÅLET MED DISSE ORDENE ER Å INFORMERE OM DE REELLE PROBLEMENE MAN KAN OPPLEVE I DET MAN FÅR EN VALP. ADVARSLER RETT OG SLETT.

VI HØRER OM, SER OG SNAKKER MED MANGE SOM BARE PLUKKER OPP EN VALP UTEN GRUNNLEGGENDE KUNNSKAP (HVEM SKAL GI DEG KUNNSKAP, MYTER OM HUND I SAMFUNNET, ET TILFELDIG VALPEKURS?),

VI ØNSKER OSS ET OBLIGATORISK KURS FOR ALLE SOM VIL BLI HUNDEEIERE.

DET VELGES DESVERRE OFTEST LETTVINNE LØSNINGER.

DET ER OFTE FOR LETT Å FÅ TAK I VALP OG LITE KREVENDE.

MANGE NYE OPPDRETTER HAR IKKE KUNNSKAPEN, VI SNAKKER MED KJENNER MANGE OPPDRETTERE OG HUNDEEIERE, KJENNER DERMED HVOR SKOEN TRYKKER.

OM IKKE HUNDEN TILPASSER SEG EIERS FORHÅPNINGER BLIR DE I MANGE TILFELLER OMPLASSERT EL. AVLIVET FORDI MAN IKKE HAR KUNNSKAP OM HVORFOR EN HUND BITER ELLER HAR SEPERASJONSANGST. 

DET ER LEVENDE VESEN SOM ER ET ROVDYR SOM MÅ BEHANDLES MED RESPEKT

DEN HAR MANGE BEHOV SOM VI MÅ TILFREDSTILLE, MANGE GANGER PASSER IKKE DETTE INN I VÅR HVERDAG.

FINNES IKKE ALFA HUNDER BARE ET ØNSKE OM Å VÆRE EN FLOKK SOM HAR GODT SAMHOLD OG SOM RESPEKTERER HVERANDRE. 

ALT HANDLER OM KUNNSKAP I HUNDE- OG MENNESKEADFERD.

Det finnes ikke barnevennlige hunder, men det finnes hundevennlige barn.

Alt handler om kunnskap og læring, hos menneskene.

Husk at hund er et dyr på lik linje med andre dyr ut i fra sin egenart..

Normal prisen på valpene hos oss er 30.000,-  (inkl valp 18000,- og obligatorisk kurs 12000,- for hele familien 10-12 timer, størst mulighet for å lykkes med denne type hund som kan være krevende for noen), i tillegg kommer den minste obligatoriske valpepakke 4000,- (innkjøpspris hos oss,-) mat godbiter og tygg som rekker i noen mnd. 


Vi har erfart gjennom tiden at kundene setter stor pris på å få med rikelig utstyrspakke som bidrar til at valpen får "riktig" mat og utsyr, til innkjøpspris og null profitt til oss....


Synes du salgssummen er høy så kan vi informere om av salgssummen betaler vi 25 % mva (merverdiavgift) og vi normal skatt (dvs ca 60% av netto sum går til stat og kommune, noe de fleste oppdrettere i Norge ikke betaler).VALPEPAKKEN IKLUDERER:

5 stk. bøker som deles ut på første besøk

OBLIGATORISK VALPEPAKKE FOR ALLE

Inkl. i valpen Ringperm m innholdsrikt info. på ca 40 A4 sider (bruksanvisning).

Inkl. i valpen Helseattest

Inkl. i valpen Id-chip

Inkl. i valpen Tlf nr merke halsbånd

   300,-EU-Pass

   330,-Provit frossen vom 14 kg

   400,-Happy dog Lam og Ris 10 kg

   200,-300 ml Selolje

    40,-1 kg Reinsdyr ben (Stensaas)

   210,-Provit Go´biten 5 div poser

   500,-Spann 5 l. med animalsk tørkede tygg

   350,-Reisebur/flybag

    60,-Teppe

   100,-Mat og vannskål

   400,-Non-stop Sele

     50,-Hals/ Leie- bånd

    240,-15 m langline valp

  1220,-Bøker 5 stk.

=4400,-Totalt for liten valpepakkeTILLEGGSUTSTYR VALGFRITT

Dette er kun et tilbud og service fra oss

til dere som kjøper hund her,

kjøpt det gjerne i butikk til full pris, bare ekjstra arbeide.

  1120,-Rose Line Effilering saks

    800,-Rose Line Klippe saks

    400,-Rose Line Pote saks

    140,-Stål bartekam

    110,-Millers Klosaks

      80,-Lawrans karde (lett)

    500,-Mars Coat King (karde)

    250,-Sakseetui

=3400,-


    250,-Bæresekk for valp 

    140,-Seng Savic

    200,-Madrass

    140,-Shampoo Bio-Groom

      30,-Hampetau ape knute

      70,-Kong Classic

    100,-Kong elefannt myk leke

    190,-Orbilock refleks/lys

      30,-Tannkrem

      50,-Spann til tørrmaten (20 L)

 =1200,-

 

  4400,-

  3400,-

  1200,-

=9000,- 


I tillegg kommer evt. Non-stop Regn el. Vinterdekket innkjøpspris 500/700,-


Totalt for full stor valpepakke m. Non-stop dekken 9500,- el 9700,-


Med forbehold om endring


Vi har itillegg en liten hundeutstyr butikk.


Vi følger Norsk kjøpslov og alle valpe-kjøperne må sette seg inn hundens adferd og instinkter, noe vi hjelper til med. Alle dyreeiere plikter i følge Norsk lov om dyrevelferd å følge forskrifter.

(C) Miwok Kennel og Hundecervice
Nordmoveien 131, 3534 Sokna


48001723
e-post:miwok.kennel@gmail.com

OM KJØP AV VALP HOS OSS